همشهری آنلاین: رئیس جمهور با حضور در جلسه علنی سه شنبه-۲۴ مرداد- مجلس به دفاع از ۱۷ وزیر پیشنهادیش پرداخت.

به گزارش ايسنا، حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم به دفاع از سید محمود بطحایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش پرداخت و ضمن تقدیر از فانی و دانش آشتیانی وزرای پیشین این وزارتخانه در دولت یازدهم و آرزوی موفقیت برای آن‌ها اظهار داشت:  برای وزارت آموزش و پرورش آقای سید محمود بطحایی را در نظر گرفته‌ام. ایشان سابقه بسیار طولانی در آموزش و پرورش دارند و در سمت‌های مختلف این وزارتخانه خدمت کرده‌اند و رشد سازمانی او درهمین وزارتخانه بوده است و از رده‌های مربی و دبیری تا همه رده‌ها آشنا به زیروبم این وزارتخانه هستند.

وی خاطرنشان کرد: بطحایی در سند تحول بنیادی زحمات بسیاری کشیده است و نظام مدیریت مدرسه محور جزو تلاش‌های ایشان بود. او در سمت معاونت توسعه مدیریت آموزش و پرورش خدمت کرده است و اخیرا نیز رئیس مرکز ملی نظارت راهبردی سازمان برنامه و بودجه بوده است.

وی با تاکید بر این‌که «وزارت آموزش و پرورش مهمترین و بزرگترین وزارتخانه است»، گفت: هرچه در این وزارتخانه کار تلاش و سرمایه گذاری کنیم شاهد نتایج بهتری برای جامعه وکشور خواهیم بود.

رییس‌جمهور اظهار داشت:  من همانطور که انتظار دارم همه 17 وزرای پیشنهادی از مجلس رای اعتماد کسب کنند، برای وزارت آموزش و پرورش سفارش جدی می‌کنم؛ چراکه دلم می‌خواهد وزیر این وزارتخانه بسیار قوی و با حمایت نمایندگان و مجلس مسئولیت بسیار سخت و پیچیده آموزش و پرورش را برعهده بگیرد.

وی با اشاره به برنامه‌ها و سیاست‌های اتخاذ شده برای وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: تقویت زیربناهای فکری برای زندگی اخلاقی و دین مداری، تقویت هویت ایرانی-اسلامی دانش آموزان، تربیت انسان‌های خلاق و سازگارتر با نیازمندی های جامعه، توانمند سازی ذهنی و جسمی دانش آموزان، ارتقای منزلت و جایگاه معلمان و وضع معیشتی آنها، متناسب سازی نیروی انسانی آموزش و پرورش با نیازمندی‌های کشور به لحاظ کمی و اکیفی  از جمله اولویت‌های اتخاذ شده برای این وزارتخانه است.

رئیس‌جمهوری چابک‌سازی تشکیلات و کاهش تصدی‌گری را از جمله دیگر برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: من به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفته‌ام که از او می‌خواهم که کاری کند که خروجی  آموزش و پرورش بعد از 12 سال با گذشته متفاوت باشد.

وی خاطر نشان کرد: ضمن سپاس از همه معلمان اعلام می‌کنم که ما برای جامعه پیچیده آینده نیازمند دانش آموزانی هستیم که چامعه را بشناسند و بتوانند در آن کار کنند و از هویت فرهنگی دخود به طور کامل دفاع کنند. من می‌خواهم که به دانش آموزان محفوظات تحویل ندهیم تا پس از خدمت سربازی نیمی از آنها به فراموشی سپرده شود.

  • آذری‌جهرمی پرورش یافته فضای بعد از انقلاب است

روحانی هم‌چنین در بخش دفاع از وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تقدیر از محمود واعظی وزیر پیشین این وزارتخانه در دولت یازدهم، اظهار داشت: آقای واعظی زحمات بسیاری کشیدند و کار بزرگی در زمینه دولت الکترونیک و زیرساخت‌ها انجام دادند. همچنین در زمینه شبکه ملی اطلاعات اقدامات بسیار موثری انجام شده است و فضای کسب وکار و علم و دانش وارتباطات مناسب را در کشور فراهم کرده است که کار بسیار بزرگی بوده است و از افتخارات دولت یازدهم محسوب می شود.

وی با بیان این‌که «ان‌شاالله شبکه ملی اطلاعات در دولت دوازدهم به طور کامل فعال خواهد شد» به آذری جهرمی؛ وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: برای این وزارتخانه برای نخستین بار جوانگرایی را تجربه می‌کنیم. همواره یکی از آرزوهای من در دولت یازدهم موضوع جوانگرایی بوده و به همه وزرا توصیه کرده‌ام و کتبا نیز در این دولت به آن‌ها ابلاغ خواهم کرد که تمام وزرا باید در سمت‌های بالا از تعدادی جوان و زنان استفاده کنند. یکی از وظایف قاطع همه مدیران سطح بالاست که جوانان نخبه و باانگیزه و زنان را در سمت‌های بالا بیاورند تا به راحتی بتوانیم در سمت‌ها و مدیریت‌های ارشد از آن‌ها استفاده کنیم.

وی با تاکید بر این‌که «زنان و مردان دارای قابلیت‌های یکسانی هستند و میان آن‌ها تفاوتی وجود ندارد» گفت: ما تاکنون زمینه را برای رشد زنان آماده نکرده‌ایم گرچه یکسری گیرهای کوچک فرهنگی نیز در این زمینه وجود دارد که آن‌ها خود به خود برطرف خواهند شد اما باید از زنان و جوانان در همه عرصه‌های مدیریت کلان استفاده کرد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «خیلی دلم می خواست که در دولت دوازدهم سه زن را به عنوان وزیر انتخاب کنم» اظهار داشت:  افراد و جایگاه مربوطه را نیز در نظر گرفته بودم اما به دلایلی نشد ان‌شاالله در فرصت‌های بعد این موضوع جبران خواهد شد و نخستین جبران نیز این است که خانم‌ها در سمت‌های مختلف معاون وزیر و مدیرکل و همچنین دستیار و مشاور عالی در همه وزارتخانه ها فعال شوند.

وی در ادامه دفاع از وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که «نخستین تجربه جوانگرایی ما آقای جهرمی است» خاطرنشان کرد: برای اولین بار برای وزارت فردی را انتخاب کرده‌ایم که پرورش یافته فضای بعد از انقلاب است. آشنایی من با آقای جهرمی در شورایعالی فضای مجازی صورت گرفت. هم من از تسلط ایشان بر مسئله ارتباطات و فضای مجازی کاملا آگاه شدم و هم فکر او نسبت به فضای مجازی فکر بسیار مناسبی است.

وی با انتقاد از برخی اظهارات نسبت به استفاده از فضای مجازی گفت: برخی معتقدند چنانچه در یک اتوبان بزرگی تصادفی صورت گرفت و فردی زیر ماشین رفت چنانچه شکایتی در اینباره ثبت شد قاضی می تواند برای همیشه آن اتوبان را مسدود کند. این در حالی است که ما باید به جای این کار تصادفات را کاهش دهیم.

رئیس‌جمهوری با بیان این‌که «باید اجازه داد که از فضای مجازی درست استفاده شود» اظهار داشت:  من به وزرای دادگستری، ارتباطات، اطلاعات و کشور آینده خود خطاب می‌کنم که نمی‌شود در فضای مجازی را قفل زد؛  چراکه این قفل را روحانی باز نکرده است بلکه مردم آن را باز کرده‌اند و قفلی که مردم با اراده خود باز کرده‌اند نمی‌تواند دیگر بست.

وی با تاکید بر لزوم آموزش استفاده از فضای مجازی اظهار کرد: فضای مجازی همانطور که برای دانش، ارتباظات و ایجاد شغل می تواند تاثیرگذار باشد چنانچه که حواس‌مان جمع نباشد می‌تواند خطرآفرین باشد؛ بنابراین با همکاری همه قوا در این موضوع پیش خواهیم رفت و آقای جهرمی نیز این استعداد را دارد که این کار را انجام دهد.

وی تصریح کرد: من از آقای جهرمی راه‌اندازی سریع شبکه ملی اطلاعات را درخواست کرده‌ام همچنین پیوند ظرفیت‌های سایبری با عرصه تولید و صنعت و ایجاد اشتغال از دیگر درخواست‌های من بوده است. من از آقای جهرمی خواسته‌ام که سالانه 300 هزار شغل ایجاد کند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: آن‌چه که از ایشان به عنوان جوانترین وزیر می‌خواهم، توسعه فرهنگی و استفاده قانونمند از ظرفیت فناوری اطلاعات و استفاده از این ظرفیت برای تولید، اشتغال و خلق ثروت و تکمیل شبکه ملی اطلاعات و افزایش دسترسی مردم به آن و همچنین ورود به بخش خصوصی ورعایت حقوق شهروندی و زمینه‌سازی برای ایمن سازی فضای مجازی است.

  • وزیر اطلاعات عملکرد بسیار خوبی در مقابله با تروریست‌ها داشته است

رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که آشنایی من با وزیر اطلاعات به دوران نمایندگی در مجلس برمی‌گردد، گفت: وزیر اطلاعات عملکرد بسیار خوبی در مقابله با تروریستها د اشته است.

روحانی رییس جمهور کشورمان در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم هم‌چنین به دفاع از سید محمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات پرداخت و در معرفی وزیر اطلاعات به نمایندگان مجلس اظهار داشت: وزیر اطلاعات باید برای تامین امنیت توام با آرامش تلاش کند. وظیفه وزارت اطلاعات سنگین است. ما به دنبال تامین امنیت و آرامش در کشور هستیم. اگر نحوه ایجاد امنیت دقیق نباشد، آرامش به هم می‌خورد. بنابراین وزارت اطلاعات می تواند با رعایت کامل حقوق مصرح در قانون اساسی و رعایت حقوق شهروندی، احترام به مردم و برخورد حداقلی، امنیت کشور را تامین کند.

وی ادامه داد: ما نباید به خاطر یک احتمال دنبال یک نفر برویم و بعد معلوم شود وی جرمی نداشته و آزاد شود. باید تلاش کنیم با مهربانی و رحمت با مردم رفتار کنیم.

روحانی با اشاره به اینکه عملکرد وزارت اطلاعات در مقابله با تروریست‌ها خیلی خوب بوده است، خاطرنشان کرد: در زمینه رفتار با مجرمان عملکرد وزارت اطلاعات بهتر از قبل شده اما من هنوز رضایت کامل از برخورد ماموران با دستگیرشدگان ندارم. گزارش‌هایی که در این زمینه به من رسیده مطلوب نیست و آقای علوی باید این مسائل را حل کند.

رئیس‌جمهور در ادامه گفت: دستگاه های اطلاعاتی دیگر باید خود را با وزارت اطلاعات هماهنگ کنند. این یک قانون است.

وی در پایان از وزیر اطلاعات اجرای مر قانون، برخورد جدی‌تر با تروریست‌ها، نقش آفرینی در امنیت اقتصادی، مقابله با فساد، تضمین حقوق گروه های قومی و مذهبی، مقابله قاطع با جاسوسی و نفوذ بیگانگان، افزایش توان کارشناسی، افزایش اشراف اطلاعاتی در فضای سایبری، کمک به توسعه گردشگری، ارائه تحلیل‌های راهبردی بیشتر، توجه به حقوق شهروندی و نقش آفرینی مثبت برای جذب مشارکت سیاسی را خواستار شد.

  • کرباسیان سابقه طولانی در مدیریت رده‌های بالای اقتصادی کشور دارد

رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که «مسعود کرباسیان سابقه طولانی در مدیریت رده‌های بالای اقتصادی کشور دارد»، گفت: وی در زمینه علم و دانش و ترجمه و نوشتن کتاب هم موفق بوده است. رشته تحصیلی وی نیز برنامه ریزی و مدیریت است.

به گزارش ایسنا، روحانی در معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد نیز با اشاره به این‌که «یکی از موفقیت‌های کرباسیان ساماندهی گمرک بود»، خاطرنشان کرد: گمرک ما خیلی مشکل داشت اما با تلاش‌های کرباسیان سامانه الکترونیکی در گمرک فعال شد، درآمد گمرک افزایش یافت و با فساد مبارزه شد.

وی خاطرنشان کرد: از وزیر اقتصاد مبارزه قاطع با پولشویی و اجرای همه مقررات و آیین‌نامه‌های مقابله با پولشویی، مقابله با فسادهای سازمان یافته، اصلاح نظام بانکی، رفع مقررات زائد برای کسب و کار، انضباط مالی، اصلاح نظام مالیاتی و برقراری عدالت مالیاتی، سالم سازی مسیر خصوصی‌سازی، برقراری دولت الکترونیک و حل مشکلات بیمه را می‌خواهم.

  • ظریف فردی پرکار، کارشناس و با صبروحوصله زیاد است

رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که «آقای ظریف فردی با تقوا، پاکدامن، کارشناس در مسائل سیاست خارجی، پرکار و با صبر و حوصله زیاد است»، گفت: مذاکرات طولانی با آن جماعت عجیب و غریب به صبروحوصله زیادی نیاز داشت که ظریف این صبر را داشت و برای ملت کار بزرگی انجام داد.

به گزارش ایسنا، روحانی در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم هم چنین در دفاع از محمدجواد ظریف با بیان این‌که «ظریف کار بزرگی انجام داده و توطئه بزرگ دشمنان را خنثی کرد»، گفت: از وزیرامورخارجه و سایر وزرا برای رفع این توطئه دشمنان تشکر می‌کنم. چندین سال چماق اصل 7 منشور سازمان ملل بر سر ما بود اما توانستیم آن را از بین ببریم.

وی ادامه داد: بعضی فکر می‌کنند برجام فقط یک مسئله اقتصادی است در حالی‌که برجام به امنیت ملی ما و برهم زدن توطئه آمریکا هم مرتبط است. امروز ما کار هسته‌ای انجام می دهیم و دنیا به ما کمک می‌کند. ما حق هسته‌ای خود را تثبیت کرده‌ایم. از سویی منع معاملات نظامی را محدود کرده و از این طریق راه را برای تقویت بنیه نظامی کشور باز کرده‌ایم.

وی همچنین اظهار داشت: بعضی‌ها یادشان رفته وضعیت نفت و سرمایه‌گذاری در کشور ما چه بوده است. سینه می‌زدند که سوئیفت حل نشده اما آن مشکل هم حل شد. بعد می گویند چرا فلان بانک بزرگ در ایران سرمایه گذاری نمی کنند و خودشان هم می گویند که میدانیم 60 درصد سرمایه آن بانک مال آمریکا است. باید تکلیف مشخص شود. ما تحریم‌های هسته‌ای را برداشتیم. اگر هم می خواهید همه تحریمها را برداریم به ما اجازه بدهید. ما با کمال قدرت می‌رویم و موفق می شویم البته باید کل مصالح کشور را در نظر گرفت.

رئیس‌جمهور با تشکر مجدد از اقدامات وزیرامورخارجه در 4 سال گذشته تصریح کرد: تلاش‌های ظریف منحصر به برجام نبوده است. ظریف برای حل مشکل حج تلاش کرد. همچنین برای فروکش کردن جنگ در منطقه و حل مشکلات منطقه‌ای و سرمایه گذاری خارجی تلاش زیادی کرد.

وی با بیان این‌که «بحث برخی ترامپ و کنگره نیست بلکه با برجام مشکل دارند»، گفت: از ظریف حفظ برجام و استفاده از آن برای کشور، استفاده از ظرفیت دیپلماسی برای صادرات غیرنفتی، جذب سرمایه و فناوری و تحقق اقتصاد مقاومتی، کاهش مشکلات منطقه‌ای، انتشار تصویر مناسب از ملت ایران در جهان، کسب جایگاه مناسب در نظام بین‌المللی و توجه به محیط‌ زیست را خواستارم.

  • وزیر بهداشت برای اجرای طرح تحول سلامت زحمات زیادی کشید

رئیس‌جمهور با بیان اینکه «وزیر بهداشت زحمات زیادی برای اجرای طرح تحول سلامت کشیده است» گفت: اجرای این طرح بسیار سخت و بزرگ بود.

به گزارش ایسنا، روحانی در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در دفاع از قاضی زاده هاشمی نیز با اشاره به اینکه همه دولت باید برای اجرای طرح تحول سلامت تلاش کنند، اظهار داشت: آقای قاضی زاده از کمبود بودجه اوقاتش تلخ می شد، اما الحمدلله مردم از اجرای این طرح راضی هستند. در 4 سال گذشته وزیر بهداشت تلاش زیادی در این زمینه داشت و همه شما تحرک و سفرهای ایشان را می دیدید.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ان‌شاءالله وزیر بهداشت با نشاط بیشتر در این 4 سال فعال خواهد بود البته اصلاحاتی باید در طرح تحول سلامت ایجاد شود تا بتوانیم با حفظ کیفیت خدمات، هزینه ها را کاهش دهیم.

روحانی گفت: از وزیر بهداشت ساماندهی نظام تشخیص، اجرای پرونده الکترونیک سلامت، سطح بندی خدمات، حذف همپوشانی های بیمه و توسعه توریسم سلامت را می خواهم.

  • ربیعی کارگر بوده و طعم مضیقه را چشیده است

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «آن‌هایی که سختی ندیده‌اند حس نمی‌کنند مضیقه چیست»، گفت: وزیر تعاون طعم مضیقه را در زندگی چشیده است و خودش کارگر بوده است.

ببه گزارش ایسنا، روحانی هم چنین در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در دفاع از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: ربیعی در زمینه سیستم رفاه اجتماعی برنامه و فکر خوبی داشته که باید آن را ادامه دهد.

وی افزود: ربیعی باید در زمینه سازمان بهزیستی مسیر را ادامه دهد. وی طرح‌های خوبی در زمینه اشتغال مثل طرح کارورزی دارد که باید آن را ادامه دهد.

وی با اشاره به این‌که «وزیر تعاون باید با وزارت بهداشت تعامل کرده و مشکل صندوق های بازنشستگی را رفع کند»، گفت: در زمینه حل مشکل بیمه‌ها، شستا، صندوق های بازنشستگی و رابطه وزارت تعاون و بهداشت با ربیعی مذاکراتی داشته ام که این مسائل باید پیگیری شود.

  • آوایی فرد معتدلی است

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه «آوایی شخصیت شناخته شده در حوزه قضایی است» گفت: هرچه درباره آوایی شنیده‌ایم از اعتدال وی بوده است.

به گزارش ایسنا، روحانی در دفاع از وزیر دادگستری نیز با اشاره به سابقه آشنایی خود با آوایی از اوایل انقلاب، اظهار داشت: هر وقت آوایی چیزی می گفت برای ما اطمینان آور بود زیرا به روحیه اعتدالگری وی اعتقاد داشتیم.

وی در ادامه تاکید کرد: برای ما مهم است که وزیر دادگستری فردی صاحب نظر در امور قضا باشد و بتواند رابطه قوه مجریه با قوه‌ قضائیه را که الان رابطه خوبی است، بهتر کند.

روحانی همچنین گفت: برای وزیر دادگستری، رئیس قوه‌ قضائیه چند فرد را به رئیس‌جمهور معرفی کرده و سپس با توافقی که انجام می شود وزیر دادگستری معرفی می شود که این بار این مسیر طی نشد و در دیدار من با رئیس قوه‌قضائیه در مورد آقای آوایی به توافق رسیدیم.

رئیس‌جمهور در پایان گفت: من از آقای آوایی توجه به حقوق بشر و حقوق شهروندی، مبارزه با فساد، بهبود سازمان تعزیرات و توجه به مسائل حقوقی ایرانیان خارج از کشور را می خواهم.

  • شریعتمداری جزو مدیران برتر کشور است

رئیس‌جمهور گفت: انتظار داریم تا وزیر معرفی شده صنعت، معدن و تجارت با سه معاون قبلی خود بتواند به بهبود فضای کسب و کار و مبارزه جدی با فساد بپردازد.

روحانی هم‌چنین در دفاع از وزیر صنعت، معدن و تجارت ابتدا با تشکر از محمدرضا نعمت زاده وزیر پیشین این وزارتخانه، اظهار داشت: شاید این‌که برخی به آقای نعمت‌زاده می‌گویند پدر علم صنعت نادرست نباشد. درست است که ایشان شیخ الوزرای ما در دولت یازدهم بودند اما همیشه در تلاش و سفر برای پیشبرد امور بودند.

وی ادامه داد: ایشان برای صنعت ما تلاش زیادی کرده‌اند. ساخت خودرو در ایران با مشارکت خارجی، فناوری روز و با سرمایه گذاری خود خارجی ها از ابتکارات خود ایشان بود. الان ما همان خودرویی را تولید می‌کنیم که همزمان در فرانسه و اروپا تولید و استفاده می‌شود. الان 30 درصد از تولیدات خودروهای ایرانی به خارج از کشور صادر می‌شود.

وی با اشاره به دلایل معرفی شریعتمداری به عنوان وزیر آتی صنعت نیز گفت: محمد شریعتمداری امروز برای قبول کردن این مسئولیت معرفی شده است. ایشان جزو مدیران برتر هستند. در دولت قبل معاون اجرایی رئیس‌جمهور بوده است.

رییس‌جمهور ادامه داد: امیدواریم ایشان با سه معاون قوی خود در حوزه‌های مورد نیاز بتواند فعال باشد و ما شاهد موفقیت‌شان باشیم. بهبود فضای سازووکار، افزایش صادرات، مبارزه جدی با فساد، شفاف‌سازی، انتقال فناوری، دنبال کردن سیاست‌های صنعتی و حمایت از تولیدات محصولات معدنی از جمله سیاست‌های ماست که انتظار داریم ایشان دنبال کنند.

  • سیدعباس صالحی به مسائل حوزه و دانشگاه مشرف است

رئیس‌جمهور گفت: وقتی وظیفه‌ای بر عهده دولت و وزارت ارشاد است دستگاه‌های دیگر حق مداخله در امور کشور را نباید داشته باشند. اگر این حق وجود دارد بهتر است مجلس شورای اسلامی وظیفه را به همان نهادها واگذار کند نه به دولت.

روحانی در دفاع از وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ابتدا با تشکر از دو وزیر پیشین این وزارتخانه اظهار داشت: علی جنتی و دکتر صالحی امیری تلاش‌های زیادی برای پیشبرد اهداف وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام داده‌اند.

وی ادامه داد: امروز سیدعباس صالحی مسئولیت را بر عهده می‌گیرد. این در حالی است که ما 4 سال از حضور ایشان در همین وزارتخانه استفاده کرده‌ایم. ایشان اشراف خوبی به شرایط حوزه و دانشگاه دارد.

وی گفت: مسئله این وزارتخانه برای ما خیلی مهم است نباید بگذاریم سلیقه در کشور حاکم شود. یک آقایی جایی سلیقه‌ای دارد و برای خود هم محترم است اما نباید آن را در میان دیگران جا بیندازد. وقتی وظیفه‌ای بر عهده دولت و وزارت ارشاد است دستگاه‌های دیگر حق مداخله در امور کشور را نباید داشته باشند. اگر این حق وجود دارد بهتر است مجلس شورای اسلامی وظیفه را به همان نهادها واگذار کند نه به دولت.

رییس‌جمهور در ارتباط با موضوعات ضروری و الویت‌های وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پاسداشت قومیت‌ها، افزایش مشارکت بخش خصوصی، رفع موانع سلیقه‌ای، افزایش حضور کشور در سهم تولیدات آثار فرهنگی و هنری جهانی، حمایت از آثار هنری، افزایش حضور زنان و جوانان در این حوزه، حمایت از همه اقوام به ویژه برادران اهل سنت از جمله اولویت‌های این وزارتخانه است.

  • امیر حاتمی کاملا به امور وزارت دفاع مسلط است

رئیس‌جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: امیر حاتمی سال‌ها جانشین این وزارتخانه بوده و کاملا به امور آن مسلط است.

به گزارش ایسنا، روحانی در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم به دفاع از وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دولت دوازدهم پرداخت و ضمن تقدیر از سردار حسین دهقان وزیر دفاع دولت یازدهم بخاطر فعالیت‌های انجام شده در این دوره تاکید کرد: امیر سرتیپ حاتمی شخصیتی است که در رده‌های مختلف ارتش و در صف و ستاد حضور داشته است. ایشان همچنین در ستاد کل نیروهای مسلح نیز حضور داشته و مدت زیادی را با آقای سردار باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همکاری داشته است و از این به بعد نیز در کنار ایشان فعالیت خواهند داشت.

وی با بیان این‌که «حاتمی سال‌ها جانشینی وزارت دفاع را بر عهده داشته است»، خاطرنشان کرد: آقای حاتمی کاملا به امور وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مسلط است و تجارب بسیاری کسب کرده است. او به عنوان فرد مورد اعتماد خانواده بزرگ نیروهای مسلح برای خدمت به همه نیروهای مسلح آمده است.

وی با اشاره به سیاست‌ها و برنامه‌های دولت دوازدهم برای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: سفارش اکید من به آقای حاتمی فعالیت بیشتر در حوزه تولید برخی سلاح‌ها بویژه افزایش توان موشکی به دلیل اهمیت‌های موجود است.

رییس‌جمهور گسترش دیپلماسی دفاعی با منطقه و جهان، شفاف‌سازی فضای اقتصادی شرکت‌های وابسته، ساماندهی صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح، اقتصادی کردن تولید تجهیزات دفاعی و نظامی و همچنین واگذاری بسیاری از امور امکان‌پذیر به بخش های غیر نظامی را از جمله برنامه های دیگر دولت دوازدهم در حوزه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مطرح کرد.

  • مهمترین میدان حل مشکل مسکن توجه به بافت‌های فرسوده است

رئیس جمهور کشورمان در دفاع از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت دوازدهم گفت: ان‌شاءالله در دولت دوازدهم در بخش مسکن شاهد حرکت بسیار خوبی خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، روحانی هم‌چنین در دفاع از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت دوازدهم اظهار کرد: آقای عباس آخوندی وزیر بسیار فعالی در دولت یازدهم بود، گرچه نتوانستیم با ایشان در بخش مسکن به توافق نهایی برسیم اما در دولت دوازدهم توجه به مسکن اولین موضوعی است که من از او می‌خواهم.

وی اظهار کرد: من معتقدم که مشکل مسکن از طریق خاصی با همکاری بخش خصوصی قابل حل است. در همین زمینه مهمترین میدان حل مشکل مسکن توجه به بافت‌های فرسوده است.

رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: از روزهای نخست دولت یازدهم، موکدا به آقای آخوندی می‌گفتم که نظر من این است مشکل مسکن از طریق بافت فرسوده حل شود اما ایشان نظرات دیگری را داشتند و آنها را دنبال کردند. ان‌شاءالله در دولت دوازدهم در بخش مسکن شاهد حرکت بسیار خوبی خواهیم بود.

روحانی با بیان اینکه یکی از مشکلات آقای آخوندی در استان تهران شهرداری این شهر بود که مشکلات آن هیچگاه هم حل نشد، افزود: با توجه به شورای شهر جدید و انتخاب شهردار جدید در تهران امیدواریم هماهنگی‌ها میان مجموعه شهر تهران و وزارت راه و شهرسازی افزایش یابد.

وی همچنین با اشاره به اقدامات وزارت راه در دولت یازدهم اظهار کرد: آقای آخوندی در زمینه‌های راه، راه آهن، بنادر و هواپیمایی کارهای مهمی انجام دادند. با تلاش‌های ایشان امروز در چابهار شاهد نشاط اقتصادی هستیم و در اینچه برون نیز اتصال شبکه راه آهن کشوری به کشورهای شمالی را مشاهده می‌کنیم.

رئیس جمهوری ادامه داد: امیدواریم در دولت دوازدهم شاهد اتصال راه آهن چابهار به زاهدان و خراسان باشیم.

به گزارش ایسنا، حسن روحانی در ادامه دفاعیات خود از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت دوازدهم به خرید هواپیماهای جدید و نوسازی ناوگان‌ هوایی کشور در دولت یازدهم، اشاره کرد و گفت: در دولت یازدهم بعد از ۴۰ سال تابوی خرید هواپیما از شرکت‌های بزرگ هواپیمایی شکسته شد و ما توانستیم با انعقاد قرارداد با این شرکت‌ها در راستای نوسازی ناوگان هوایی کشور گام‌هایی برداریم.

وی با اشاره به طرح برخی اظهارات و انتقادات نسبت به نوسازی ناوگان هوایی کشور، یادآور شد: چگونه است که در گذشته زمانی که هواپیماهایی با ۱۰ سال سن از کشورهای جهان سومی به چند برابر قیمت خریداری می‌شد، عده‌ای عصبانی نمی‌شدند اما امروز که ما توانسته‌ایم هواپیماهای نو را وارد ناوگان هوایی کشور کنیم، عده‌ای عصبانی می‌شوند. این در حالی است که اقدام بزرگی انجام شده و این اقدام از لحاظ عزت ملی نیز برای ما بسیار مهم است.

رئیس جمهور گفت: امروز ما بدون تحمیل بودجه‌ای به بودجه کشور هواپیمای نو خریداری می‌کنیم و آقای آخوندی در این زمینه کار بزرگی انجام داده‌اند.

روحانی در ادامه با بیان اینکه امیدواریم با توجه به تخصص، ‌ لیاقت و سوابق آقای آخوندی و کمک‌هایی که در دولت می‌شود، ایشان از پروژه مسکن مهر خلاص شوند و بتوانیم مسیر درستی را در حوزه مسکن انتخاب نماییم، اظهار کرد: پیشرفت صنعت ساختمان، ‌ هدایت سرمایه‌گذاری به بخش مسکن، توجه به مساله حاشیه نشینی و توسعه خطوط ریلی و جاده‌ای از جمله انتظاراتی است که از آقای آخوندی به عنوان وزیر دولت دوازدهم انتظار دارم.

وی تسریع بازسازی ناوگان هوایی، تقویت بنادر و همچنین جذب مشارکت خصوصی در این زمینه‌ها و ارتقای ایمنی در شهرسازی و رعایت ملاحظات دقیق محیط زیستی را از جمله دیگر انتظارات خود از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی عنوان کرد.

  • زنگنه با تخصصش ایران را در حوزه گاز خودکفا کرد

رئیس‌جمهور گفت: دیدیم که با قطع گاز وراداتی از سوی خارج ما به مشکل برنخوردیم. زنگنه در این حوزه اقدامات موثری داشته است.

به گزارش ایسنا، روحانی در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در دفاع از وزیر پیشنهادی نفت نیز اظهار داشت: بیژن زنگنه کار بسیار بزرگی در حوزه نفت انجام داده است. من در آغاز دولت یازدهم در مجلس عرض کردم که به چه دلیل اصرار دارم در حوزه نفت ایشان وزیر باشند. من از تخصص و خبرگی ایشان باخبر هستم.

وی ادامه داد: ما کارهای بسیار خوبی در دولت قبل در حوزه نفت انجام داده‌ایم. در حوزه گازوئیل توانستیم به صادرات برسیم. ان‌شاالله در حوزه بنزین هم همین طور خواهد شد. دیدیم که اممسال با قطع گاز از خارج مشکلی برای ما پیش نیامد. اقدامات خوبی در این حوزه برای استانها و روستاها انجام شده است.

وی خاطر نشان کرد: زنگنه قولی داد که در دولت پیش نشد به انجام برسد و ان‌شاالله اینکار در دولت بعد به انجام می رسد و آن هم اتصال لوله نفت به جاسک است. ما نباید صادرات‌مان را فقط به خلیج فارس ببینیم. از سوی دیگر مسئله فلرها هم وجود دارد که مقام معظم رهبری بسیار روی آن حساس هستند. باید در این حوزه سرمایه گذاری کنیم.

رئیس‌جمهور همچنین تصریح کرد: من از ایشان می‌خواهم که باز به موضوعاتی مثل مناطق مشترک، بازیافت‌ها، حفظ سهم ایران در اپک، میدان گاز جنوبی، نوسازی بخش‌های فرسوده  نفت و هدر رفت گاز و همچنین تمرکز بر انتقال فناوری و همکاری با وزارت نیرو که ان‌شاالله بیطرف مسئول آن خواهد بود، داشته باشد.

  • بیطرف در زمینه وزارت نیرو تجربه و مهارت بسیاری دارد

رئیس جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی نیروی دولت دوازدهم گفت: آقای بیطرف سال‌ها در زمینه وزارت نیرو تجربه و مهارت بسیاری دارند.

روحانی در دفاع از وزیر پیشنهادی نیرو، به اقدامات انجام شده از سوی حمید چیتچیان وزیر این وزارتخانه در دولت یازدهم اشاره و با تشکر از او اظهار کرد: آقای مهندس چیتچیان کار بسیار بزرگی در بخش آب و برق انجام دادند. ایشان در مناطق استراتژیک کارهای عظیمی کرد.

وی با اشاره به افتتاح 37 سد در دولت یازدهم توسط وزیر نیرو، اظهار کرد: آقای چیتچیان مردی بسیار شریف، با اخلاق، مصمم و دلسوزی هستند که حتما از حضور ایشان در جای دیگر در دولت دوازدهم استفاده می‌شود.

رئیس جمهوری با اشاره به پیشنهاد حبیب‌الله بیطرف به عنوان وزیر نیروی دولت دوازهم اظهار کرد: آقای بی‌طرف سال‌ها در زمینه وزارت نیرو تجربه و مهارت بسیاری دارند.

روحانی با تاکید بر اینکه در زمینه آب و برق کارهای بسیار مهمی باید انجام شود، عنوان کرد: در زمینه آب هم برای آب آشامیدنی مردم و هم برای آب مورد نیاز صنعت، کشاورزی و محیط زیست باید اقدامات مهمی انجام دهیم. در این زمینه یکی از کارهای مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد موضوع حقابه‌های دریاچه‌ها و تالاب‌ها است.

وی تدوین گزارش ملی آب، توسعه بستر قانونی و اصلاح مقررات، تدوین قانون جامع آب، تامین بخشی از آب صنعتی و محصولات کشاورزی غیر خوراکی از طریق بازچرخانی آب، حقابه محیط زیست، ادامه بازنگری در میزان و تعیین حد مخازن سدها، اجرای طرح تعادل آب زیرزمینی و همکاری علمی با نهادهای ملی و بین المللی را از جمله برنامه‌ها و سیاست‌های دولت دوازدهم در حوزه بخش نیرو عنوان کرد.

  • رحمانی فضلی سعه صدر خوبی دارد

رئیس‌جمهور گفت: رحمانی فضلی توانست سه انتخابات را با موفقیت برگزار کند و از سوی دیگر ایشان برای هماهنگی با افراد و نهادهای مرتبط با وزارت کشور مثل شورای نگهبان سعه صدر خوبی دارد.

به گزارش ایسنا، روحانی در دفاع از وزیر پیشنهادی کشور اظهار کرد: از زمان آشنایی با رحمانی فضلی ایشان را فردی کارآمد و موفق دیدم. در مجلس چهارم با ایشان بودم و در سمت‌های بعدی مثل دبیرخانه شورای عالی امنیت و صداوسیما همواره موفق بودند.

وی ادامه داد: اداره وزارت کشور کار سختی است. از یک طرف باید توقعات رئیس‌جمهور از طرف دیگر توقعات هیئت دولت و از سوی دیگر باید توقعات امام جمعه، نماینده مجلس و افراد صاحب نفوذ مثل هنرمندان و ورزشکاران را برآورده کند. ساماندهی این موضوعات مطرحه در وزارت کشور کار سختی است. پیام انتخابات 29 اردیبهشت را باید گرفته باشیم؛ باید مردم را راضی کنیم.

رئیس‌جمهور گفت: من بارها به خود آقای رحمانی فضلی گفته‌ام وقتی به استانی می روم که مردم از استاندارش راضی هستند در چهره‌شان هم مشخص می شود. برعکس این موضوع هم کاملا مشهود است.

روحانی با اشاره به سه انتخابات برگزار شده توسط وزارت کشور با ریاست رحمانی فضلی گفت: انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتخابات مجلس خبرگان و انتخابات ریاست جمهوری را خیلی خوب برگزار کردند. خیلی جاها با سعه صدر و حوصله با جاهای مختلفی مثل شورای نگهبان هماهنگی هایی را انجام دادند که شاید در دیگران این سعه صدر وجود نداشت.

وی افزود: من از ایشان می خواهم برای تقویت و انسجام ملی در سطح ملی در بخش‌های مختلف از زنان و اهل سنت استفاده کنند. برای ما شیعه و سنی، بلوچ و کرد فرقی ندارد. ما انتظار داریم بستر برای نقش آفرینی زنان، توسعه مناطق مرز، مبارزه با قاچاق کالا، مبارزه با خشونت وافراطی گری و امثال آن فراهم شود.

  • تحولات خوبی با حضور حجتی در وزارتخانه جهاد و کشاروزی صورت گرفته است

رئیس‌جمهور گفت: حجتی وزیری است که به موضوع کارش تسلط دارد و در دوران وزارتش هم تحولات خوبی در این حوزه انجام داده است.

روحانی در دفاع از وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی اظهار کرد: حجتی در دوران دولت یازدهم نیز مسئولیت این وزارتخانه را بر دوش داشته و در این دولت هم باز این مسئولیت به ایشان واگذار شده است. به حق که ایشان وزیر شایسته‌ای و به موضوع مسلط‌ هستند.

وی ادامه داد: آقای حجتی در حوزه وزارت کشاورزی تحولات خوبی انجام داده‌اند. او کسی بود که بعد از سال‌ها ما را در گندم خودکفا کرده و در حوزه‌هایی مثل شکر، ماهی‌های در قفس، دانه‌های روغنی، مزارع مدرن و صرفه جویی در آب اقدامات مفیدی انجام داده‌ است.

روحانی گفت: امروز مهمترین وظیفه وزیر کشاورزی بهره‌وری و کاهش مصرف آب و حفظ خاک در عین خودکفایی و مصرف کافی کشاورزی است. بهینه کردن مصرف از جمله مهمترین مسائل این وزارتخانه است. اقتصاد کشاورزی را باید با ملاحظه صرفه جویی‌ها و شرایط اقتصادی پیش برد. تحقیقات کشاورزی را هم باید جلو برده و یارانه کشاروزی را اختصاص دهیم.

سلطانی‌فر دغدغه جوانان را به خوبی می‌شناسد

رئیس جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان دولت دوازدهم گفت: آقای مسعود سلطانی‌فر ۳۵ سال در سمت‌های مختلف فعالیت داشته‌اند و دغدغه جوانان را به خوبی می‌شناسند.

روحانی هم‌چنین در دفاع از وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان ضمن تقدیر از اقدامات محمود گودرزی به عنوان یکی از وزرای ورزش و جوانان دولت یازدهم اظهار داشت: آقای مسعود سلطانی‌فر ۳۵ سال در سمت‌های مختلف فعالیت داشته‌اند و دغدغه جوانان را به خوبی می‌شناسند.

وی اظهار کرد: آقای سلطانی‌فر باید تا روزی که مجلس شورای اسلامی استقلال سازمان ملی جوانان را اعلام می‌کند باید، تلاش‌های خود را در این زمینه ادامه دهد.

رئیس جمهور در ادامه افزایش سرانه فضاهای ورزشی، افزایش عدالت در برخورداری از امکانات، افزایش سهم جوانان و بانوان، افزایش انضباط مالی و شفافیت در اقتصاد ورزش، ‌آماده سازی برای رویدادهای ورزشی، اهتمام به ورزش‌های بومی و باستانی، حمایت فعالیت سازمان‌های مردم نهاد و همچنین زمینه سازی برای به کارگیری مدیران جوان در دولت برای جانشینی مدیران فعلی را از جمله سیاست‌های دولت دوازدهم برای وزارت ورزش و جوانان عنوان کرد.

کد خبر 379313

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha